Külföld

A brit hadsereg bevetésre kész

admin
admin

2011. 03. 05. 13:51

A brit hadsereg kész 24 órán belül csapatokat bevetni Líbiában, ha ott még rosszabbra fordul a helyzet - közölte a The Daily Telegraph című brit lap.

Az újság szerint a skót királyi ezred 3. zászlóalját fokozott készültségbe helyezték, hogy Észak-Afrikában bevessék az értesítéstől számított 24 órán belül. A hatszáz fős egység 2009 végén tért vissza Afganisztánból és azóta Fort George-ban állomásozik, Inverness város közelében. Egy forrás közölte: “szükség esetén készen állnak”.

A brit védelmi minisztérium tudatta: a zászlóalj humanitárius mentőműveletekre készül, de nem hajtana végre harci feladatokat.

Az újság szerint a NATO-tagországokban azután kezdtek el rendkívüli terveket kidolgozni egy líbiai katonai beavatkozásra, hogy világossá vált, ha Moammer Kadhafi rendszere erőszakkal próbál megmaradni a hatalomban, az véres és hosszadalmas polgárháborúba taszítja az észak-afrikai országot.

A The Daily Telegraph azt is megírta, hogy brit diplomaták, szakértők-tanácsadók is készülnek a kelet-líbiai Bengáziba, ahol a kétségbeejtő helyzetben lévő ellenzéki erők állomásoznak.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.