Nagyvilág

Magyar állampolgárságot kért az MKP elnöke

Magyar állampolgárságot kért Berényi József, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke - közölte a politikus kedden újságírókkal.

“Hétfőn felkerestem a Magyar Köztársaság pozsonyi konzulátusát, mert – ahogy már korábban jeleztem – szeretnék kettős állampolgár lenni” – jelentette ki Berényi.

Azt állítja: nem tart attól, hogy lépése következtében elveszítheti szlovák állampolgárságát, mert a kormánykoalíció korábban közölte, hogy februárban és márciusban módosítják a szlovák állampolgársági törvényt, s a kettős állampolgárokat büntető cikkely kikerül a jogszabályból.

“Amennyiben ezt az ígéretüket betartják, nem kellene elveszítenem szlovák állampolgárságom” – tette hozzá a parlamenten kívüli párt elnöke.

Berényi már szombaton jelezte, hogy kérni fogja honosítását. Berényi lépését a szlovák hatóságok eddig nem kommentálták. A politikusok közül is mindössze Rafael Rafaj, a magyarellenes Szlovák Nemzeti Párt (SNS) frakcióvezetője nyilatkozott úgy, hogy az MKP elnöke erőnek erejével ideiglenes mártírt szeretne magából csinálni.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mit hoz 2011 a kárpát-medencei magyarságnak? (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik