Közélet

A TV2-höz került az Origo volt főszerkesztője

Pálmai L. Ákos a Soros Györggyel és ördögűzéssel operáló Tények Extra főszerkesztője lett.

Andy Vajna tévéjénél helyezkedett el az Origo korábbi főszerkesztője – értesült a HVG.hu. Pálmai L. Ákos a TV2-nél a Tények Extra főszerkesztője lett.

Pálmai akkor került az Origóhoz, amikor leváltották Sáling Gergő főszerkesztőt, a feltételezések szerint politikai nyomásra. Most azonban neki is menni kellett, miután a portál új tulajdonoshoz, a New Wave-cégcsoporthoz került, ami sok százmilliós támogatásban részesült a jegybanki alapítványoktól.

A TV2 sajtóosztálya a HVG.hu-nak megerősítette, hogy Pálmai irányítása alá került a Tények Extra, de hozzátették: a Tények főszerkesztője továbbra is Kőhegyi Anna. A Tények Extrában egyébként hosszabb riportokat mutatnak be, például „Rejtőzködő magyar milliárdosok” címmel indítottak sorozatot, amelyben egyből Soros Györggyel indítottak, majd rögtön ezután egy ördögűzőt mutattak be.

Pálmai egyébként korábban már volt a TV2-nél, egyebek mellett az Aktív szerkesztőjeként. Az is ismert róla, hogy jóban van Kökény-Szalai Vivien hírigazgatóval – mutatott rá a HVG.hu. Megjegyzendő az is, hogy az Origo új főszerkesztője, György Bence korábban épp a TV2-nél dolgozott, hírigazgatóként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik