Közélet

Sose utasított vissza semmit ennyire határozottan az MTVA

mtva magyar televízió (Array)
mtva magyar televízió (Array)
Felháborodással fogadták azt a tényt, hogy sokakat felháborított, hogy felháborító módon megvágták Pukli István gimiigazgató felháborító interjúját.

Megírtuk, hogy az eddigi MTVA-s agitprop sormintába illeszkedve interjút készítettek Pukli Istvánnal, a Teleki Blanka Gimnázium tanárlázadás élére állt igazgatójával. Élőben még sikerült az egyik válaszát – ami az őt ért támadásokra való reakció volt – rendesen leadni, de a későbbi Híradóban már alaposan megvágták azt.

Míg Pukli Zuschlag Jánost támadja az élő műsorban, a Híradóba csak az került be, hogy nem indított el semmiféle lavinát, ahogy a riporter állítja a kitálalásáról. Az persze nem derült ki a híradásból, hogy Pukli elmondta, nem érti, miért egy “börtöntöltelék” szavaira kéne adnia.

Sok médium – köztük lapunk is – hamisításról írt, mivel az is történt, de az MTVA is reagált. Az állami médiavízfej “a leghatározottabban visszautasítja az online sajtóban megjelent vádakat”. Azt írják, mindenben a szakmai elvárásoknak megfelelően jártak el. Itt jön a fordulat, ami jól jelzi, hogyan képzelik el az újságírást a Kunigunda utcában:

Teljesen bevett gyakorlat a médiában, hogy egy hírösszefoglaló készítésénél az interjúalany azon mondatai kerülnek felhasználásra, melyek az adott ügy és a kérdések szempontjából relevánsak. Szemben a vádakkal, Pukli István ügyében is csak ennyi történt.

Tehát az nem volt releváns, hogy mi a véleménye arról a személyről, aki elmondta őróla a saját véleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik