tanar(430x286).jpg (Array)
Közélet

PDSZ: ha Lázár nem érti, mi történik, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 02. 18. 17:27

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) sajtónyilatkozatban reagált Lázár János a kormányinfón a pedagógusok kritikáival kapcsolatban elhangzott szavaira. Lázár János azzal érvelt, hogy mivel gyermekein keresztül maga is érintett a kérdésben, látja és tudja, mik azok a problémák melyekkel a pedagógusok küzdenek.

A PDSZ négy pontban foglalta össze megjegyzéseit a miniszter szavaival kapcsolatban. Mint írták:

  1. „A gyereket felhasználni politikai célra nem tisztességes dolog” – mondja. Egyetértünk. Azt talán miniszter úr sem vitatja, hogy az alacsony iskolai végzettség csekély társadalmi aktivitással jár, s az ilyen választópolgár könnyen manipulálható. Talán abban sincs vitánk, hogy a megváltozott közoktatási rendszerben az általános iskolát elhagyó diákok 2/3- a szakképzésben tanul tovább, melyben a közismereti tárgyak számát nagymértékben csökkentették. Többek között a nyelv és informatika órák számát is. Az innen kikerülő „eldobható szakmunkások” kiszolgáltatottjai a hatalomnak, hisz leginkább – a minden józan határon túlterjeszkedett – állam az, ami befolyásolja mindennapjaikat. Ez kizárólag az aktuális kormányzó politika érdeke.
  2.  Ha nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, akkor tényleg nagy a baj. Ha nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem éppen a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak, akkor politikusi farkasvakságban szenved.
  3. Ha nem érti, hogy az – ismét 17mrd-os (rekord -) adóssággal küzdő KLIK nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló.
  4. Ha nem érti, hogy a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás egészének eminens érdeke, akkor…

A szakszervezet szerint Lázár János nhagyon is érti a felsorolt problémákat, mivel kiváló képességű, jól képzett politikus, aki ha a kell, ígér,

ha kell (be)hízeleg, ha kell felvilágosult és közvetlen… s ha kell, akkor manipulál, félretájékoztat, fenyeget. Ahogy ezt teszi hetek óta.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.