Közélet

Templomfosztogatókra csaptak le a miskolci rendőrök

Közel ötven épületbe tört be a banda. Az egyházi ingatlanok voltak a fő célpontok.

Lopás gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy csoport ellen, amelynek tagjai csaknem félszáz egyházi épületbe és civil ingatlanba törtek be – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

November 12-én Miskolcon betörtek egy templomba, és készpénzt vittek el onnan. A rendőrök azonosították, hétfőn elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 39 éves szikszói R. Sámuelt és az 53 éves miskolci H. Istvánt.

Templom, garázs, bolt

A nyomozás adatai szerint a páros és három társa Miskolcon, Mályiban és Nyékládházán főleg egyházi ingatlanokba tört be, valamint garázsokból, boltokból tulajdonítottak el használati tárgyakat és készpénzt. Bebizonyosodott, hogy a gyanúsítottak csaknem félszáz hasonló módon végrehajtott bűncselekményt követtek el különböző, nem csak borsodi településeken.

A Miskolci Rendőrkapitányság a bűncselekmények két értelmi szerzőjét, R. Sámuelt és H. Istvánt bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Segítőik, a 45 éves fancsali M. Jolán, valamint a két 17 éves – kiskőrösi és szikszói – gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik