Üzleti tippek

33 milliárdos veszteséget produkált a Mol

A Mol 141,5 milliárd forint nettó eredményt ért el tavaly, ami 45 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál - közölte a társaság pénteken. A cég utolsó negyedéve sikerült nagyon rosszul.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerinti eredménykimutatás alapján a társaságnak tavaly a negyedik negyedévben 33,3 milliárd forint vesztesége volt, szemben az egy évvel korábbi 98 milliárd forint nyereséggel.

A társaság a veszteséget az “összeomló olajipari környezettel” és a társult vállalkozások “erőteljes” negatív eredményével magyarázta. Az elemzők a negyedik negyedévre 42 milliárd forint nettó veszteséget vártak. A Mol bevétele tavaly 3535 milliárd forint volt, ami 36 százalékkal több a 2007. évinél.

A gyorsjelentés idézi Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki elmondta: az igazgatóság elkötelezett amellett, hogy a vállalatot a majdani fellendülés idejére kellően erős pozícióba hozza. Több költségcsökkentő intézkedést vezettek be azért, hogy mérsékeljék a piaci változások kedvezőtlen hatásait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik