Üzleti tippek

Törlik az iWiW-ről a Magyar Gárdát

admin
admin

2007. 08. 28. 10:10

Több mint 16 ezer ismerőse és több „területi szervezete” is van a Magyar Gárdának a népszerű közösségi szájton. Az iWiW üzemeltetőjéhez majdnem ugyanennyi panasz érkezett emiatt, így a politikai szervezetet nemsokára törlik a felhasználók közül.

A Magyar Gárda adatlapja az iWiW-en (az oldal megtekintéséhez iWiW-felhasználói jelszó szükséges)>>>

Kedd reggel 16 400 tagja volt az iWiW Magyar Gárda nevű felhasználójának. Sokan nem is tudták, hogy közéjük tartoznak, mások viszont már régóta készülődtek a váltásra. Az eredeti felhasználót ugyanis 2006. február 6-án jegyezték be a szájton, akkor pedig még nyoma sem volt a szervezetnek. Idén nyáron azonban hirtelen nevet váltott az addig „alvó” felhasználó, és a politikai szervezet szimpatizánsait kezdte gyűjteni.

A szervezet már megalakulása előtt élénk ellenállást váltott ki a magyar közéletben, nem volt ez másképp a virtuális találkozóhelyen sem. Sólyom Balázs, az iWiW-et üzemeltető T-Online szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: a szájt felhasználási feltételei között le van írva, hogy az üzemeltető ugyan indoklás – és előzetes figyelmeztetés – nélkül is törölhet egy-egy felhasználót, de politikai szervezetek számára kifejezetten tiltott terület a közösségi háló.


Mint a szóvivő elmondta, az oldal a baráti kapcsolatok ápolására szolgál, a politikai szervezeteket pedig már korábban is törölték. Sólyom hozzátette: rengeteg felhasználó tiltakozott a fekete egyenruhások feltűnése ellen, mondván, hogy a politikai szervezetek megjelenése ellenkezik az iWiW szellemiségével. A regisztrációt – a felhasználási feltételek alapján – akkor törlik, ha az nem természetes személyhez kapcsolódik, és a közösségen belülről panasz érkezik rá.

Lapunk megkérdezett egy tiltakozó felhasználót, aki azt mondta: minden olyan ismerősét törli a barátai közül, akiknek az ismerősei között megtalálható a Magyar Gárda. Egy másik felhasználó szerint az 1930-as évek Berlinjében ugyanilyen ártalmatlannak tűnő szervezetként indult a barnaingesek szervezete. A csoportosulás eleinte a szegényeket és az elesetteket pártolta, öregek házait újította fel. Később azonban a történelem egyik legtöbbet kritizált szervezeteként a második világháborúban több millió ember elpusztításáért feleltek a náci keretlegények. Az általunk megkérdezett felhasználó szerint a Magyar Gárda is pontosan ugyanígy indul, ezért nem lehet helye egy virtuális közösségben.

A Magyar Gárda nevű felhasználó adatai között az szerepel, hogy „pártok és határok fölött áll”, valamint „üzennek” sokaknak. Úgy tűnik, sokaknak már az „üzenet” is túl sok.


Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.