Üzleti tippek

Megvizsgálná a Kultúrházat az ORTT egyik tagja

A Magyar Televízió Kultúrház című műsorának hatósági vizsgálatát kezdeményezte Szalai Annamária, a médiahatóság fideszes delegáltja.

Az MTI-hez hétfőn eljutott előterjesztésből az derül ki, hogy a testületi tag álláspontja szerint a megengedettnél jóval korábban foglalkozott a pedofília és a pornográfia témájával a produkció.


Az egyik esetben azt hangsúlyozza Szalai Annamária, hogy a március 20-án, este hét óra után pár perccel kezdődő Kultúrház és annak előzetese – úgy szövegében, mint képi elemeiben – „bővelkedett szexuális utalásokban”, miközben a médiatörvény szerint egy ilyen adást csak este kilenc óra után sugározhatott volna a csatorna.

A másik beadványában azt kezdeményezte a testületi tag, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) annak ellenére foglalkozzon egy tavalyi októberi Kultúrházzal kapcsolatos kifogással, hogy az egy nappal a benyújtási határidő után érkezett meg a panaszbizottsághoz. Ebben egy néző azt kifogásolta, hogy a pedofília témáját tárgyalva nem helyezett kellő hangsúlyt a gyermekek testi-szellemi erőszak elleni védelmére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik