Pénzügy

Kamu, hogy csak úgy sitty-sutty eltűnhet a Quaestor Hrurira

Quaestor (Array)
Quaestor (Array)

Objektív okok miatt kizárt, amitől a brókerkárosultak tartanak. Nem lehet ugyanis végelszámolással elsüllyeszteni a kötvénykibocsátó céget.

Mi is beszámoltunk arról, a pénzügyi botrány károsultjai attól tartanak, hogy a tartozások kifizetése nélkül, nyom nélkül tűnhet el a Quaestor Financial Hrurira Kft. Azért félnek ettől, mert a hírek szerint a cégnél végelszámolás indult. Ezt egy újabb trükknek vélték az érintettek, azt gyanítva, hogy amíg ők a Quaestor-kártalanítási törvény végrehajtására várnak, a cég végelszámolása befejeződik, így a céget már nem lehet kártérítésért perelni. (Egy cégügyekben járta jogász szerint ez egyébként nem így van.)

Csakhogy, mint Ruszin Zsolt adószakértő most felhívta rá a figyelmünket, a Quaestor Financial Hrurira Kft. nem tudna végelszámolással megszűnni, mert köztartozása van, és emiatt a NAV-nál végrehajtás alatt áll.

Márpedig a cégtörvény szerint a NAV hozzájárulása kell a megszűnéshez, aminek hiányában a törlési kérelmet a cégbíróságnak kötelessége elutasítani – tette hozzá az adószakértő. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik