Pénzügy

Brókerbotrány: kártérítés nélkül tűnhet el a kötvénykibocsátó cég?

Quaestor (Array)
Quaestor (Array)

A pénzügyi botrány károsultjai attól tartanak, hogy mivel végelszámolás indult a Quaestor Financial Hrurira ellen, emiatt hoppon maradhatnak.

A tartozások kifizetése nélkül, nyom nélkül eltűnhet a Quaestor-kötvényeket kibocsátó cég – állítják a pénzügyi botrány károsultjai. A károsultak ugyanis újabb trükktől tartanak. Ennek oka, hogy a Quaestor Financial Hrurira Kft. ellen júliusban végelszámolás indult. A befektetők pedig attól tartanak, hogy amíg ők a Quaestor-kártalanítási törvény végrehajtására várnak, a cég végelszámolása befejeződik, és őket már nem lehet kártérítésért perelni – írta az mno.hu/hirtv.

A Quaestor-károsultak Facebook-csoport képviselője, Kálmán-Pikó István szerint ha eltűnik a cég, nem lesz kit perelniük kártérítésért. Márpedig van, aki a befektetett 9 millió forintjából egyelőre csak 238 ezret kapott vissza.

Egy cégügyekben jártas jogászt is megszólaltattak a riportban: szerinte azonban nincs miért aggódniuk a károsultaknak. Végelszámolás során minden követelést teljes mértékben ki kell elégíteni. Részletekért kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik