Pénzügy

Fontos figyelmeztetés: bankkártyákra utaznak csalók

Bankkartya(210x140).jpg (kártya, bankkártya, )
Bankkartya(210x140).jpg (kártya, bankkártya, )

Egy közösségi oldalon „tevékenykednek" a szélhámosok, akik könnyű, jól kereső otthoni munkát ígérnek. De céljuk csak az, hogy megszerezzék az óvatlan felhasználók bankkártyaadatait.

A Facebookon

A police.hu 2014. november 26-ai figyelemfelhívását megerősítve ismételten felhívjuk a bankkártyabirtokosok figyelmét, hogy az egyik közösségi portálon az elmúlt hetekben megjelent egy hirdetés, amely otthon végezhető munkáért, – linkek megosztása a közösségi oldalon – akár napi 257 USD megkeresését ígéri – írta a Magyar Bankszövetség közleményében. A Police.hu korábbi közleményből az is kiderül, hogy a Facebookon garázdálkodnak a szélhámosok. 

Aki pedig a munkára jelentkezik, azt egy olyan weboldalra irányítják tovább, amely a személyes adatok mellett a bankkártya számát, lejárati idejét és a három jegyű biztonsági kódját is kéri. A megadott bankkártyaadatokkal aztán internetes visszaélések történnek. A weboldalt csalók hozták létre.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

A megtévesztő hirdetésben a bankkártyaadatokat a személyi adatok igazolására kérik – azonban a bankkártya csak és kizárólag a kártyakibocsátó bank saját rendszerén belül szolgálhat beazonosítására. Külső szereplő ilyen kérése emiatt sem megalapozott. Olyan kártyák adatainak megadása sem ajánlott, amelyek aktuálisan nem rendelkeznek költhető egyenleggel, azaz most nincs rajtuk fedezet, mert visszaélés akár hónapokkal később is történhet a kiadott adatok alapján – figyelmeztetnek a közleményben.

A Magyar Bankszövetség felhívja a közösségi oldalt használók figyelmét, hogy személyes adataikat, valamint bankkártyáik adatait ne adják meg a gyanúsan könnyű pénzkereseti lehetőséget kínáló hirdetésekre! Kérik a bankkártyabirtokosokat, hogy felelősen eljárva, bankkártyaadataikat kellő gondossággal és odafigyeléssel kezeljék – még internetes környezetben is!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik