Gazdaság

Íme a megfejtés, mi foroghat Mészárosék fejében

meszaros(430x286).jpg (Array)
meszaros(430x286).jpg (Array)

Mint írtuk, csütörtökön ismét felfüggesztették az Opimus-részvények kereskedését, és ebben hétfőig nem is lesz változás. Az ok, hogy valamilyen, az árfolyamot befolyásoló bejelentésre készülnek Mészáros Lőrincék.

De vajon milyen bejelentésre?

A Népszava pl. elemzőkre, és az Opimus egyik nagy tulajdonosa, Jászai Gellért által adott világgazdaságos interjúra hivatkozva azt írta, hogy nemzetközi terjeszkedésben gondolkodhat a Mediaworks tulajdonosa.

A lap szerint nem zárható ki az sem, hogy az Opimusnál kötelező vételi ajánlatot tesznek a kisrészvényesek, mert több nagytulajdonos is összehangoltan járhat el, és amennyiben az ő befolyásuk meghaladja a 33 százalékot, akkora ezt a lépést meg kell tenniük.

A Portfolio.hu csütörtökön két oldalról is megközelítette a kérdést, és ők is hasonló következtetésekre jutottak, mint a Népszava által megkérdezett szakértők.

Mi az amit nagy valószínűséggel nem jelentenek be?:

  • Jászai Gellért, az Opimus egyik nagytulajdonosa néhány napja egy interjúban azt nyilatkozta, hogy hosszú távra terveznek, nem kívánják kivezetni a tőzsdéről sem a Konzum sem az Opimus részvényeit, így arra nem lehet számítani, hogy a részvények kivezetését jelentenék be.

Mit jelenthetnek be?

  • Jászai Gellért azt is nyilatkozta, hogy nem csak hazai, de nemzetközi terjeszkedésben is gondolkodnak, így ezzel kapcsolatos részleteket is megoszthat a piaci szereplőkkel a vállalat.
  • A társaság azt is tervezi, hogy a befektetői kör szempontjából is nemzetközivé teszi az Opimust és a Konzumot, így egy újabb nagybefektető bemutatása is megtörténhet a napokban.
  • A Konzumhoz hasonlóan az Opimus esetében is jó esély van arra, hogy kötelező vételi ajánlatot tesznek, mert több nagytulajdonos is összehangoltan járhat el, és amennyiben az ő befolyásuk meghaladja a 33 százalékot, akkora az Opimusnál is kötelező vételi ajánlatot kell tenniük a nagytulajdonosoknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik