Pénzügy

Felfüggesztették az Opimus-részvények kereskedését

Csütörtök reggeltől felfüggesztették az Opimus Group Nyrt. törzsrészvényeinek kereskedését a hétfői tőzsdenap kereskedésének végéig – olvasható a tőzsde honlapján közzétett határozatban.

Az indokolás szerint az Opimus az árfolyamot jelentősen befolyásoló tájékoztatást tervez közzétenni a következő napokban.

A befektetők érdekeinek védelme, illetve az, hogy a piacot információkkal látják el, a részvények kereskedésének felfüggesztését indokolja – írták.

Múlt hét pénteken már leállították egyszer a részvények kereskedését, és még aznap kiderült miért:

A Konzum Nyrt. közleményéből, valamit a BÉT honlapjáról ki is derült a nagy hír: Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum Management Kft.  megvette azt a két Opimus-részvénycsomagot, amit két offshore cég adott el február végén. Mészáros 53,4 millió, a Konzum-cég 44,2 millió darab Opimus részvényt vett, a két részvénycsomag ára nagyjából 3,6 milliárd forint lehetett.

A Konzum közleménye szerint

a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentéseknek megfelelően Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért stratégiai partnerségre lépett. Ennek célja, hogy szorosabbra fűzzék üzleti kapcsolataikat a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

A tranzakcióval így hivatalosan is Mészáros Lőrincé lett a magyar médiapiac jelentős része. A pénteki bejelentés után szárnyalt a cég részvényeinek árfolyama.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik