Élet-Stílus

Az új Mammut mozi nyitásáról háborog néhány néző

Bodnár Judit Lola
Bodnár Judit Lola

hypevadász. 2017. 04. 21. 16:12

Korábban a témában:

Amint arról beszámoltunk, a napokban megnyitott a vadiúj mozi a Mammutban, melyet nagy lelkesedéssel várt a hazai közönség, naná, elég menő dolgokat ígért az üzemeltető CINEMApink, az új dizájn és felcsavart kényelem mellett olyan apró, de fontos örömhírt is kaptak a moziba járók, mint hogy náluk, bizony Coca-Cola termékek lesznek a büfében.

Azonban a nyitás, úgy tűnik, nem ment maradéktalanul zökkenőmentesen, és a társaság Facebook-oldalán felbukkantak nem éppen pozitív visszajelzések is, sokak szerint a mozi kissé elsiette a nyitást. Azt ugyan elismerik, hogy a jegyárak elég barátiak, a személyzet kedves, és igyekszik minimalizálni a károkat, a kényelemre sincsen panasz, a fotelek valóban tágasak, ám ezzel nagyjából véget is ért a pozitívumok sora.

Nincsen ugyanis jelenleg működő honlap  – a cinemapink.hu 404-es üzenettel köszönti az érdeklődőt. Így sem a vetített filmekről, sem az elérhető helyekről nincsen elérhető online információ, így azt már mondanunk sem kell, hogy a jegyvásárlás nagyjából felejtős, és a telefonos foglalás sem könnyebb: a vonalak folyamatosan foglaltak – bár egyes kommentelők szerint a Facebookon küldött üzenet célravezető, ám ezzel is érdemes óvatosan bánni, az oldal üzemeltetőinek mai posztja szerint ugyanis eléggé elúsztak az üzenetekkel. Minderről szerettük volna megkérdezni őket mi is, ám a cikk születésekor effektíve üzenetküldés funkció sem volt az oldalon, ahogy egyéb elérhetőség sem – update: azóta sikerült egyeztetnünk, a mozit jövő héten mi is teszteljük.

A személyes jegyvásárlás sem bizonyult életbiztosításnak: eleve nem készültek fel a rohamra, így a sor igen lassan haladt, ráadásul többen arról számolnak be, hogy a rendszer bitjei összevesztek kissé, így ha páros fotelbe kértek jegyet, akkor párosba kaptak ugyan, csak éppen nem egymás mellé, így ha nem kezdenek el cserélgetni, valaki mással összebújva nézhetik a filmet – végül is, így is lehet ismerkedni. A foteleken érthetetlen okból nincsen pohártartó, így horrort a jumpscare-ek miatt jobb kóla nélkül nézni.

Az elkapkodott nyitásra utal az is, hogy itt-ott még hiányoznak apróságok, mint a burkolat vagy a világító élek, és nincs elég szemetes sem. De még ez legyen a legnagyobb gond – a legtöbb negatív komment arra reflektál, ami pedig a moziélmény alapja: a kép- és hangminőségre. Alighanem beállítási hiba lehet az egész, mert az alkalmazott rendszer a hírek szerint egyáltalán nem gagyi, sőt, de a legtutibb hangrendszert sem árt megfelelően beállítani és tesztelni az éles üzem előtt: a beszámolók szerint a kép nem elég kontrasztos és éles, cserébe a hang ordít.

Azért előre temetni a hálózatot korai lenne, a fenti hibák java kiküszöbölhető lett volna, és még most is viszonylag kis presztízsveszteséggel javítható, és az értékelések nagy része még most is pozitív. Ezzel együtt a közösségimédia-menedzsmentben is van még hova tovább, az értékeléseket olvassák ugyan, a pozitívakra szorgalmasan érkezik az adminlájk, ám az észrevételekre sehol nincsen válasz, annyi sem, hogy “tudjuk, dolgozunk rajta.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.