Szórakozás

Videón, ahogy hősies autósok mentenek ki egy férfit a lángoló autójából

Egy csapat ember gondolkodás nélkül sietett egy bajbajutott férfi segítségére, aki egy autópálya szélén a lángoló autójában rekedt. Egy jármű fedélzeti kamerája videóra vette a hősies mentést.

„Arra gondoltam, a legrosszabb esetben megsérülök, vagy kicsit megégek, de az az ember akár meg is halhat” – nyilatkozta a CBS Newsnak Kadir Tolla, aki április 18-án vett észre egy lángoló autót az autópálya szélén, miközben a minnesotai St. Paul felé tartott.

Tolla nem sokat teketóriázott, megállította az autóját, és a lángoló autóban rekedt férfi segítségére sietett. Hamarosan többen is követték a példáját. Tolla autójának fedélzeti kamerája mindent videóra vett.

A hősies autósok megpróbálták kinyitni a lángoló autó ajtóit, de nem a szalagkorlát miatt nem jártak sikerrel. Egy férfi megpróbálta betörni a vezetőoldali ajtó ablakát, de szintén kudarcot vallott.

Szerencsére, hamarosan a helyszínre érkezett Dave Klepaida autópályamentő, aki véletlenül a környéken járőrözött. Nála volt egy eszköz, amivel pillanatok alatt be lehet törni egy autó szélvédőjét. Azt mondja, minden autósnál kellene lennie egy ilyennek.

Klepaida betörte a szélvédőt és az önkéntesek segítségével kihúzták a sofőrt a lángoló autóból. A férfit kórházba szállították, de senki sem sérült meg komolyabban az incidens során. Klepaida azt mondja, ő csak a munkáját végezte, de a többiek valódi hősök.

Sam Orbovich, a megmentett férfi pedig egy közleményben azt írta, szeretné a mentés valamennyi résztvevőjének személyesen is megköszönni, hogy megmentették az életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik