Sad little child, boy, hugging his mother at home, isolated image, copy space. Family concept
Élet-Stílus

Bíróság tiltott el az iskolától egy gyereket, mert túlságosan elkényeztetett

24.hu
24.hu

2016. 11. 23. 15:53

Szülei annyira féltették mindentől, hogy a hétéves svájci fiú képtelen elviselni a normális iskolai környezetet.

Egy speciális iskolába kell beíratni egy hétéves svájci kisgyereket, mert az őt mindentől óvó szülei túlságosan is elkényeztették – döntött egy svájci bíróság. Iskolai pszichológusok véleménye szerint fejlődési nehézségekkel küzd a sajtóban csak Marko néven említett fiú, aki szülei nevelési módszereinek köszönhetően képtelen beilleszkedni egy normális iskolában – írta a The Local svájci kiadása.

Egy pszichológus elmondása szerint a szülők „minden akadályt” elhárítottak a gyerek elől, akinek soha nem kellett semmiért sem megküzdenie, és távol tartották olyan mindennapos tanulási folyamatoktól, mint például a játék más gyerekekkel.

A szülők nem fogadták el a pszichológusok szakvéleményét, közölve, hogy gyermeküknek teljesen normális gyerekkora volt, és fellebbeztek a bírósági döntés ellen. A szülők attól tartanak, hogy a speciális iskola hátrányosan hat majd fiúk fejlődésére. Ezért most az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik az ügyet.

Az esettel kapcsolatban a The Local emlékeztetett arra, hogy egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás szerint a svájci gyerekek nagyon kevés, vagy szinte semennyi időt nem töltenek a szabad ég alatti játékokkal, felnőtt felügyelet nélkül. A Fribourg egyetem kutatása szerint a Svájc német területein élő gyerekek csak naponta 32 percet töltenek a szabadban, míg a francia területeken ez a szám mindössze 20 perc. A gyerekek egyharmadát pedig soha nem engedik felnőtt felügyelet nélkül játszani a házon kívül, 15 százalék pedig egyáltalán nem játszik a szabadban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

"Beautiful and relaxing view of beach in Ocho Rios, JamaicaSee more Jamaica images in this Lightbox:"
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.