Sad little child, boy, hugging his mother at home, isolated image, copy space. Family concept
Élet-Stílus

Bíróság tiltott el az iskolától egy gyereket, mert túlságosan elkényeztetett

24.hu
24.hu

2016. 11. 23. 15:53

Szülei annyira féltették mindentől, hogy a hétéves svájci fiú képtelen elviselni a normális iskolai környezetet.

Egy speciális iskolába kell beíratni egy hétéves svájci kisgyereket, mert az őt mindentől óvó szülei túlságosan is elkényeztették – döntött egy svájci bíróság. Iskolai pszichológusok véleménye szerint fejlődési nehézségekkel küzd a sajtóban csak Marko néven említett fiú, aki szülei nevelési módszereinek köszönhetően képtelen beilleszkedni egy normális iskolában – írta a The Local svájci kiadása.

Egy pszichológus elmondása szerint a szülők „minden akadályt” elhárítottak a gyerek elől, akinek soha nem kellett semmiért sem megküzdenie, és távol tartották olyan mindennapos tanulási folyamatoktól, mint például a játék más gyerekekkel.

A szülők nem fogadták el a pszichológusok szakvéleményét, közölve, hogy gyermeküknek teljesen normális gyerekkora volt, és fellebbeztek a bírósági döntés ellen. A szülők attól tartanak, hogy a speciális iskola hátrányosan hat majd fiúk fejlődésére. Ezért most az Emberi Jogok Európai Bírósága elé viszik az ügyet.

Az esettel kapcsolatban a The Local emlékeztetett arra, hogy egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás szerint a svájci gyerekek nagyon kevés, vagy szinte semennyi időt nem töltenek a szabad ég alatti játékokkal, felnőtt felügyelet nélkül. A Fribourg egyetem kutatása szerint a Svájc német területein élő gyerekek csak naponta 32 percet töltenek a szabadban, míg a francia területeken ez a szám mindössze 20 perc. A gyerekek egyharmadát pedig soha nem engedik felnőtt felügyelet nélkül játszani a házon kívül, 15 százalék pedig egyáltalán nem játszik a szabadban.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.