Élet-Stílus

Az autó ablakát is be lehet törni, hogy megmentsük a hőségben szenvedő állatot

24.hu
24.hu

2016. 06. 27. 20:02

A Vigyél Haza Alapítvány jogi segítséget ajánl azoknak, akik bajba kerülnek, ha megpróbálnak segíteni egy kutyán.

Ingyenes jogi segítséget ajánl a Vigyél Haza Alapítvány azoknak, akik szeretnének közbeavatkozni, ha azt látják, hogy egy kutya egy bezárt autóban szenved a hőségtől. Az állatvédelmi törvény szerint állatkínzás, ha egy állatot a felforrósodott kocsiban hagyják – figyelmeztetnek. Végszükség esetén, a kocsiban hagyott kutya életének megmentése érdekében az autó ablaka is betörhető.

Azt javasolják, hogy ha valaki ilyet lát, azonnal próbálja felvenni a kapcsolatot az autó tulajdonosával, például egy bevásárlóközpontban azonnal mondassák be a kocsi rendszámát. Az autó meglökésével megpróbálhatják a riasztót is beindítani, hogy az figyelmeztesse a tulajdonost. Azt is javasolják, hogy készítsenek fényképeket, amelyen látszik a bezárt kutya és az autó rendszáma, illetve lehetőség szerint hívjanak rendészt, rendőrt, de legalább egy tanút, és az ő jelenlétében törjék be az autó egyik oldalsó ablakát.

Arra ügyelni kell, hogy az autóban csak a végszükség elhárításához feltétlenül szükséges kárt okozzák. Ha sikerül az állatot kiszabadítani, meg kell itatni, és megpróbálni lehűteni vízzel, vagy nedves ruhával. Az alapítvány felajánlotta, hogy önkéntes jogászai ingyenes segítséget nyújtanak, ha valakit feljelentenének azért, mert megpróbált segíteni egy bezárt állaton. (Blikk)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.