Élet-Stílus

Vonzerő: egy karnyújtásnyira

Amerikai tudósok meg vannak győződve arról, hogy egy csupasz női kar még a lábaknál is vonzóbb látvány.

Ahhoz, hogy igazán elbűvölőnek érezzék magukat, sok nő előszeretettel húz magassarkút és rövid szoknyát, hogy így minden figyelmet a lábaikra tereljenek. A nők nagy része ugyanis úgy véli, nincs vonzóbb látvány egy férfi számára a hosszú lábaknál. Ezt látszik megcáfolni az az amerikai kutatás, melyben ausztrál és kínai válaszadók véleményét kérték ki a legvonzóbb testrészt kutatva.

A megkérdezetteknek 96 videót kellett megnézniük, majd a látottakat értékelniük: a tanulmány szerint a résztvevők többsége a csupasz karokat tartotta a legvonzóbbnak. A kutatók szerint a kar mellett fontos szerep jut a csípőnek is, ahogy nem elhanyagolható az életkor és a súly fontossága is. Meglepte a kutatókat, hogy csak kevesen választották a lábakat.

A szakértők szerint ennek a tendenciának, ahogy sok másnak a párválasztási stratégiák között, biológiai gyökerei vannak. A test arányaiból ugyanis már lehet következtetni arra, milyen lesz a leendő partner az ágyban és ebben a karoknak különösen nagy szerep jut.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik