Élet-Stílus

Édesanyjuk arcát keresik a férfiak

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 09. 23. 11:27

Nemcsak az olyan belső tulajdonságok befolyásolnak a párválasztásban, mint a kedvesség vagy a humor: a külső megjelenésnek is fontos szerep jut.

Az már régóta foglalkoztatja a szakembereket, hogy mi alapján választjuk ki életünk párját. Azt ők is elismerik, hogy ebben nagyon fontos szerep jut a belső tulajdonságoknak, amilyen az intelligencia, a humor, a kedvesség, a türelem és a megértés. Most mégis úgy tűnik, nem csak ezek befolyásolhatják a döntést. Bereczki Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének vezetője egy kutatás során azt próbálta meg bizonyítani, hogy az elsődleges választás hátterében az ellenkező nemű szülő másolása áll.

Ez azt jelenti, hogy tudat alatt igyekszünk magunknak olyan párt találni, akinek arcberendezése hasonlít az ellenkező nemű szülőnkére. A kutatók 14 jellegzetes zónát határoztak meg a vizsgálat során olyan tényezőkkel, mint a szemek közti távolság, az ajkak teltsége vagy az orr hossza. A professzor szerint ez a minta akkor is élő marad, ha a gyermek fiatalon elveszíti a szüleit.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.