Élet-Stílus

Ismét szenvedtek az angolok

A szigetországi játékosok nem tudtak győzelemmel kedveskedni a 64. születésnapját ünneplő olasz szövetségi kapitányuknak, Fabio Capellónak.

Az első huszonöt percben az algériaiak irányították a játékot, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk, míg az irányítást átvevő szigetországiak egy remek, de középre menő Lampard lövéssel riogattak. Gerrardék kifejezetten pontatlanul játszottak, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott.

Térfélcsere után sem változott a játék képe. Bár az európai gárda igyekezett jobban, a sok technikai hiba és az ötlettelen játék miatt állandó nyomást nem tudott gyakorolni az afrikai együttesre, amelynek gyors ellentámadásaiban is benne volt a veszély, mivel az angol védők néha bizonytalankodtak.

Terry és Matmour viadala (MTI/EPA)

GALÉRIA

A hajrára valamelyest fokozódott az angolok fölénye, azonban gól nem született, mert az algériai védők egészen a lefújásig hiba nélkül futballoztak, megakadályozva ezzel a rivális lehetőségeit. A továbbjutást illetően ezzel a gól nélküli döntetlennel ebben a négyesben minden nyílt maradt a jövő szerdai utolsó fordulóra.

c csoport, 2. forduló

Anglia-Algéria 0-0
Fokváros, Zöld Pont stadion, 64 ezer néző. Vezette: Irmatov (üzbég)
Anglia: James – Johnson, Terry, Carragher, A. Cole – Lennon (Wright-Phillips, 63.), Barry (Crouch, 83.), Lampard, Gerrard – Heskey (Defoe, 74.), Rooney
Algéria: M’Bohli – Bougherra, Halliche, Yahia – Kadir, Yebda (Mesbah, 89.), Lacen, Belhadj – Boudebouz (Abdoun, 74.), Ziani (Guedioura, 80.)– Matmour

A csoport állása:
1. Szlovénia 4 pont (3-2), 2. Egyesült Államok 2 (3-3), 3. Anglia 2 (1-1), 4. Algéria 1 (0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik