Élet-Stílus

Újabb Marín-Özil-show a Bundesligában

A Hamburg döntetlent játszott a Schalke otthonában, míg a fiataljai által mozgatott Bréma magabiztosan nyert Bochumban a német labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.

A Bochumba látogató Werder-játékosok hátát súrolta a háló a Rewirpower stadionban. Egy gyors kontra révén Sestak már az első percben bevette Wiese kapuját.

A 3. percben Mertesacker hibája után akár 2-0 lehetett volna, hisz a válogatott védő mellett ellépő Azaouagh lövése a bal kapufa tövéről pattant ki.

A brémaiak magukhoz tértek, s a 9. percben egyenlítettek. Özil tekert szögletből, s Pizarro fejesébe Hunt szúrt bele a legjobb ütemben. Félóra elteltével már előnybe kerültek a vendégek.

Marín játszott össze Hunttal, a német-angoltól visszakapott kényszerítőt kapura tekerte – egy védőről visszapattant, ám a pöttöm középpályás hasonló mozdulattal ismételt, másodszorra a kapu bal alsó sarkába csavart.

Özil előbb becsapta Conchát, aztán tanári gólt lőtt (MTI/EPA)

Özil előbb becsapta Conchát, aztán tanári gólt lőtt (MTI/EPA)

A második félidőben mindkét csapat becsülettel próbálkozott, ám újabb gólt ismét a zöldek értek el. Miközben Ono a hazaiaktól a földön hevert, Frings gyorsan előre ívelt egy szabadrúgást, s a csereként beálló Borowski a kapuig menetelt. A hazaiak tiltakoztak, némi joggal.

A találkozó utolsó találata maga volt a mestermunka. A baloldalon betörő Özil előbb becsapta Conchát, majd éles szögből egy ütemen kívüli elegáns csavarással becsapta Heerwagent. A három fiatal, Hunt, Marín és Özil ismét alaposan kitett magáért.

Akár Bochumban, Gelsenkirchenben is egy U21-es Eb-hős, jelesül a svéd Markus Berg volt az egyik főszereplő. A támadó két gólja is kevés volt ahhoz, hogy a Hamburg térdre kényszerítse a Schalkét, a királykékek háromszor is hátrányból álltak fel, a szintén duplázó Kevin Kuranyi révén a 90. percben mentettek pontot.

Kuranyi az utolsó percben mentett pontot a Schalkének (MTI/EPA)

Kuranyi az utolsó percben mentett pontot a Schalkének (MTI/EPA)

Megtört a Hertha vereségszériája is, a bajnokot fogadó berliniek egy gól nélküli döntetlennel tettek pontot hétmeccses vereségi szériájuk végére.

bundesliga, 10. forduló

Schalke-Hamburg 3-3 (0-2)
Gól: Kuranyi (51., 90.), Schmitz (62.), illetve Berg (27., 80.), Trochowski (45.)

Bochum-Bremen 1-4 (1-2)
Gól: Sestak (1.), illetve Hunt (9.), Marin (32), Borowski (76.), Özil (91.)

Hertha- Wolfsburg 0-0

Az élcsoport:
1. Leverkusen 22 pont (19-6), 2. Hamburg 22 (23-11), 3. Werder 21, 4. Schalke 20, 5. Bayern 18, 6. Hoffenheim 17 (18-9), 7. Wolfsburg 17 (18-16), 8. Mainz 17 (15-14)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik