Élet-Stílus

Bolt 200-on is világcsúcsot futott – videó

Usain Bolt a 100 után 200 méteren is világcsúccsal győzött a berlini atlétikai világbajnokságon: a jamaicai sprinter 19.19 mp-re javította egy éve Pekingben elért 19.30-as rekordját.

Bolt egy Ich bin ein Berlino, azaz Én egy Berlino vagyok feliratú pólóban érkezett a 200 m bemutatására – Berlino a vb kabalafigurája, a tréfás mondat pedig John Kennedy elhíresült berlini mondására utalt. A bemelegítés helyett leginkább társaival bohóckodott vagy a közönségnek integetett. Majd jött a szokásos grimaszolás és mutogatás a kamerának.

A futás koreográfiája pontosan megegyezett a 100 méterével: Bolt az időmérővel vívott külön csatát, a célegyenesbe fordulva messze maga mögött hagyta a mezőnyt, tekintetét az órára függesztve, 6-7 métert vert a többiekre. Aztán következett a már védjegyének számító show: nyelvnyújtogatás, pózolás.

A második helyen a panamai Alonso Edward (19.81), a harmadikon az amerikai Wallace Spearmon (19.85) jött be. Bolt mostani sikerével már 320 ezer dollárt keresett a vb-n, 60-60 ezer jár a két első helyért, s 100-100 ezer a világcsúcsokért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik