Élet-Stílus

Martin György maradt a vízilabda szövetség elnöke

Változatlanul Martin György a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke: a tisztséget tizenkét esztendeje ellátó szakvezetőt a vasárnapi rendkívüli közgyűlésen erősítették meg pozíciójában további négy esztendőre.

A régi-új elnök máris feladatul kapta, kezdjen tárgyalásokat a közös folytatásról Kemény Dénessel, a férfiválogatott szövetségi kapitányával. Martin, akinek nem volt ellenjelöltje, a lehetséges 151-ből 147 voksot kapott.

Az MVLSZ “parlamentjének” döntése szerint a szövetség társelnöke lett Beck György, alelnöke pedig Tóth Sándor.

A 13 fős elnökséget Beleon Zsolt, Novák Ferenc, Faragó Tamás, Molnár Endre, Gulyás Zoltán, Kádár József, Kemény Ferenc, Vereczkey Zoltán, Boros Tamás, Bordás György, Lutter István, Sági Gábor és Körtvélyessy Zsolt alkotja.

Az elnökség a választó közgyűlést követő első ülésén a kapitánykérdést tárgyalta, mivel az év végén lejár mind Kemény Dénesnek, a Pekingben sorozatban harmadszor is olimpiai bajnok férfiválogatott, mind pedig Godova Gábornak, a nyári játékokon negyedikként zárt női válogatott szakvezetőjének megbízatása.

A testület úgy foglalt állást, hogy a férfikapitány esetében – tekintettel érdemeire, páratlan eredménylistájára – a hagyományoktól eltérve nem pályáztatja meg a posztot, hanem felhatalmazza Martin Györgyöt: kezdjen tárgyalásokat Kemény Dénessel annak érdekében, hogy újabb négy esztendőre vele szerződjenek.

A női kapitány esetében viszont pályázat kiírása mellett határoztak. Pályáznia bárkinek január 15-ig lehet, utána döntenek a poszt betöltéjének személyéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik