Élet-Stílus

Botlott az Inter, újabb Roma-bukta

A tavalyi kiírás első két helyezettje nem szerepelt valami fényesen az olasz bajnokság 8. fordulójában: az Inter otthon bukott el két pontot, a Roma pedig kikapott az Udinesétől, amely győzelmével átvette a vezetést a tabellán. A Milan sem sziporkázott, de Kaká révén hozta a pontokat.

A jobb gólkülönbségénak köszönhetően állt az élre a Serie A-ban az Udinese együttese, amely vasárnap délután magabiztos győzelmet aratott az AS Roma ellen. A fővárosiak, a múlt heti Inter elleni 4-0-s vereséget követően egyre lejjebb csúsznak a tabellán, Tottiék jelenleg csak a 15. helyen szerénykednek.

Az Udinese már a 10. percben előnyt szerzett a múlt héten a Lecce ellen még pihentetett Di Natale büntetőjével, majd nem sokkal később Floro duplázta meg az előnyt. A fordulás után ismét a válogatott Di Natale iratkozott fel a góllövők listájára, és ezzel el is döntötte az összecsapást. A hajrában a Roma egy Totti-tizenegyessel kozmetikázott az eredményen, de ez sem változtatott azon a tényen, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedik a rómaiak trénerére, Luciano Spallettire.

Di Natale duplázott a Roma ellen (MTI/EPA)

Di Natale duplázott a Roma ellen (MTI/EPA)

Ilyen gondjai egyelőre nincsenek az Inter kispadján ülő Jose Mourinhónak, de da vasárnap délutáni produkcióval nyilván a portugál sem volt elégedett. A milánóiak az idegenben rendkívülien halovány Genovával nem bírtak hazai pályán, még úgy sem, hogy az utolsó fél órában emberelőnyben futballoztak. A vendégek első idegenbeli pontjuknak örülhettek.

Az Udineséhez és az Interhez hasonlóan 17 pontja volt a Napoli csapatának, amely Siviglia öngóljával gyűrte le az egyik közvetlen riválist, a Lazio együttesét. A három holtversenyben éllovas mögé a negyedik helyre az AC Milan jött fel, miután Kaká góljával győzött az Atalanta otthonában.

Serie A, 8. forduló:
Atalanta-AC Milan 0-1
Gól: Kaká (80.)

Cagliari-Chievo 2-0
Gól: Acquafresca (30.), Fini (55.)

Internazionale-Genoa 0-0
Piros lap: Criscito (60., Genoa)

Lazio-Napoli 0-1
Gól: Siviglia (61., öngól)

Reggina-Lecce 2-0
Gól: Corradi (60., 92., mindkettőt 11-esből)

Sampdoria-Bologna 2-0
Gól: Delvecchio (64.), Bellucci (75.)

Udinese-AS Roma 3-1
Gól: Di Natale (10., 51., az elsőt 11-esből), Flores (22.), illetve Totti (74., 11-esből)

Szombati eredmények:
Juventus-Torino 1-0
Siena-Catania 1-1

Később:
Palermo-Fiorentina 20:30 ó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik