Élet-Stílus

Ötvenezer ingyen DVD

Visszautasított 50 ezer DVD lemezt egy amerikai tanáregyesület. Rosszindulatú pletykák szerint azért nem akarták a diákoknak levetíteni, mert az klímaváltozással foglalkozott, az egyesület viszont nagy összeget fogadott el olajtársaságoktól.

A New Scientist értesülése szerint a “Kényelmetlen igazság” (eredetiben: Inconvenient Truth) című film kötelező tananyag Svédországban és Norvégiában, de az amerikai National Science Teachers Association (NSTA) visszautasította a klímaváltozással foglalkozó felvétel vetítését.

A film producere, Laurie David a Washington Postnak adott interjúja szerint a visszautasításnak az lehet az oka, hogy az NSTA több millió dolláros támogatást fogadott el több olajcégtől, köztük az ExxonMobil és a Shell-társaságoktól.

Jodie Peterson az NSTA képviseletében a New Scientist érdeklődésére válaszolva visszautasította ezt. Azt mondta, az egyesület elnökségének kell rábólintania bármilyen adomány elfogadására. Peterson szerint soha nem kaptak úgy pénzt, hogy ahhoz bármiféle elvárást társítottak volna.

Az egyesület elnöke, Jonathan Witsett az amerikai közszolgálati rádiónak adott interjújában azt mondta, hogy azért nem fogadták el az ingyen tananyagot, mert annak terjesztése mintegy 250 ezer dollárba került volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik