Élet-Stílus

Az internetezők Ronaldinhóékat favorizálják

Brazília válogatottja a legesélyesebb a németországi labdarúgó-világbajnokság megnyerésére annak a felmérésnek a végeredménye alapján, amelyet az internetes online-játékokat szervező Hattrick végzett.

A 108 országból tippelő 196 ezer focikedvelőnek 54 százaléka tette az első helyre Ronaldinhóékat, a többi favorit jóval kisebb támogatást élvez: Argentínát 8, Olaszországot 7, Németországot 6, Angliát 5, Hollandiát 4, Portugáliát és Spanyolországot 3-3, Franciaországot pedig csupán 2 százalék tartja képesnek a világbajnoki győzelemre.

Az EFE hírügynökség a spanyol szavazók véleményét külön csokorba gyűjtve azt írta pénteken: a csaknem 16 és fél ezer internetes válaszolónak a fele gondolja úgy, hogy a nemzeti együttes eljut a legjobb négy közé. A hispániai voksolók 57 százaléka várja Brazília legjobbjait a vb győztesének, 18 százalék ad aranyesélyt Spanyolországnak, s 16 százalék hiszi úgy, hogy Olaszország végez az élen.

Maguknak a brazil internetes szavazóknak 86 százaléka bízik benne, hogy a nemzeti együttes megvédi címét, nagyon nem szeretnék viszont – jelesül 70 százaléknyian -, ha az argentinok nyernének Németországban. A brazil vb-elsőséget nem akaró argentinok aránya is magas: 52 százalék.

A válaszadók 24 százaléka szerint Ronaldinho lesz a vb gólkirálya, a francia Thierry Henry esetében 14, két további braziléban, Ronaldóéban, illetve Adrianóéban pedig 10, illetve 7 százaléknyi a “bizalommérték”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik