Belföld

Elütötte, megfojtotta a lányt – 14 év után beismerte

Áldozata nem a gázolás, hanem a bántalmazás miatt halt meg.

2003. szeptember 23-án reggel egy fiatal nő holttestét találták meg Győrben, a Mosoni-Duna árterének töltésén. A rendőrök megállapították, hogy a sértett bűncselekmény áldozata lett. Az elmúlt 14 évben nem sikerült elfogni a tettest, de idén, egy másik bűncselekménynél a nyomozók látókörébe került egy 37 éves gönyűi férfi.

A nyomozók január 11-én hajnalban otthonában elfogták, előállították és – őrizetbe vétele mellett – emberölés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. Helyszíni kihallgatásakor részletes beismerő vallomás tett, elmondta, hogy a bűncselekmény napján Sashegypusztán elütötte az út mellett kerékpározó 22 éves lányt, akiről azt hitte, hogy meghalt.

Autója csomagtartójába tette és elhajtott Bőny felé. Néhány perc után letért egy mellékútra, mert meghallotta, hogy a lány a kocsi hátuljában magához tért és mozgolódott. Megállt és azért, hogy a sértett később ne ismerje fel, egy zsinórral megfojtotta, majd hazament. Este visszament a tetthelyre, a holttestet a Mosoni-Duna árterénél hagyta. A bűncselekmény elkövetéséhez használt kocsit másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 22 éves lány halálát a bántalmazás okozta. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a 37 éves gönyűi férfi ellen a napokban lezárta a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal a megyei Főügyészségnek megküldte. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik