Belföld

Suli helyett a Parlament előtt tüntetnének

Demonstrációt hirdettek diákok, akiknek elegük van az elavult oktatási rendszerből.

Már 1700-an jelezték részvételüket egy januári diáktüntetésen, amelyet a Facebookon szervez három középiskolás.

A „Ne menj suliba január 19-én!” című demonstrációt az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen tartanák meg január 19-én a Parlament előtt. Azt írják, tüntetésük teljesen független és csak diákoknak szól, akiktől azt kérik, piros sapkában, piros sállal vagy piros kesztyűvel jelenjenek meg.

A felhívásban azt írják: elegük van abból, hogy napi 7-8-9 órában a XIX. századi egyetemes anyagot tanulják, fiatalságuk „siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével”. Szerintük ezeket az ismereteket tanulhatnák lényegre törően, miközben az órákon különböző összefüggésekre mutatnának rá a modern világgal kapcsolatban.

Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk

– írják.

A rendezvény célja, hogy összefoglalják a diákság problémáit, felvilágosítsák őket az oktatás modern rendszereiről, megoldást keressenek a problémákra, és élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanuljanak. Demonstrálni akarják, hogy a diákoknak vannak gondolataik, amiket érvényesíteni szeretnének, és ha más nem, akkor ők változtatnak az elavult oktatási rendszer igazságtalanságain.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik