Belföld

Annának harmadszor is tüdő kéne, de nem kaphat

Egy cisztás fibrózis tette tönkre a fiatal lány életét, akinek szervezete nem tolerálta az újonnan beültetett tüdőt. De ő tovább küzd.

A 24 éves Lendvai Annak cisztás fibrózissal született, két tüdőátültetés után is nagy célokat tűzött ki maga elé, például feltúrázott a Kékesre. A lány helyzete azonban most aggasztóvá vált az RTL Klub Híradó riportja szerint.

Lendvai Anna most az intenzív osztályon küzd az életéért. A lány blogján ír a vele történtekről, ezrek követik ezt a Facebookon is. Azért került rossz állapotba, mert télen elkapott egy fertőzést, a szervezete felismerte az idegen szervet, ellenanyagot kezdett termelni, az új tüdő pedig súlyosan roncsolódott.

Április 4. óta fekszik a fiatal nő az intenzíven, folyamatos légzéstámogatásra szorul. A Tüdőtranszplantációs Bizottság közölte az anya szerint, hogy nem kaphat lánya harmadik tüdőt. Az orvosok csak napokat adtak neki, de ő még mindig küzd. Lendvai Ernőné, az anyja szerint elfáradt a lány teste, megterheli a sok gyulladás,

de llélekben, szívben, fejben Anna topon van, naprakészen

és változatlanul élni akar. Most a család külföldi példákat keres harmadik tüdő sikeres beültetésére, hogy meg tudják győzni a bizottságot, amit az RTL nem tudott elérni, hogy nyilatkozzanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik