Élet-Stílus

Az eljegyzése után tudta meg, hogy esélyt kap az életre

A 22 éves tüdőbeteg lány több mint két éve várt egy donorra, aki megmentheti az életét.

A fiatal amerikai lány, Ashley Campbell egy gyakori, örökletes anyagcsere-betegséggel, úgynevezett cisztás fibrózissal született, aminek következtében a tüdeje nem kap elég oxigént és fokozatosan elhal. Noha a 22 éves lány családja mindent megtett, hogy stabilizálják Ashley állapotát, és kitolják a várható élettartamát, a tünetek egyre csak súlyosbodtak.

Idén márciusban Ashleyt életveszélyes állapotban, eszméletlenül vitték kórházba, ahol napokig lélegeztető gépen volt. A clarksburgi kórházba Ashleyt elkísérte szerelme, a 20 éves Ryan Denkenberger is, akivel mindössze egy éve alkotnak egy párt. „Fogalmam se volt, hogy túléli-e, de ott akartam lenni vele, hogy ha magához tér, én legyek az első, akit meglát az ágya mellett” – mondta a fiatal fiú.


Kép forrása: Today / J. Wilfong Photography 

Ashley túljutott a nehezén, és napokkal később ugyan, de magához tért. Ryan ott volt mellette, ám ennél több is történt. A fiú nem sokkal később egy gyűrűt vett elő a zsebéből és megkérte a lány kezét. „Azt akartam, hogy tudja, milyen sokat jelent nekem, és hogy történjen bármi, szeretem őt” – magyarázta döntését a fiú, majd hozzátette, boldog volt, hogy Ashley szinte azonnal igent mondott.

Kép forrása: Ashley Campbell 

„Az egész életemet megváltoztatta, hogy Ryan megkérte a kezem. Onnantól kétszer olyan erősen akartam, hogy meggyógyuljak” – árulta el Ashley. Csakhogy ezzel nem ér még véget a 22 éves lány története, aki alig néhány órával később egy másik csodálatos hírt is kapott: két év várakozás után találtak neki megfelelő tüdőt, ami megmentheti az életét.

„Tisztában vagyok vele, hogy a tüdőátültetés nem gyógyítja meg a betegségemet, de a műtétnek köszönhetően lehet még jó néhány évem, amit szeretnék maximálisan kihasználni” – mondta a lány, aki jelenleg otthonában, a vőlegényével az oldalán lábadozik és azt tervezi, hogy hamarosan visszatér az egyetemre, hogy folytathassa tanulmányait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik