Budapest, 2016. február 27.
Az idei díjazott, Balás Béla kaposvári megyés püspök a Parma fidei - Hit pajzsa díj átadásán a felsõ-krisztinavárosi Keresztelõ Szent János plébániatemplomban 2016. február 27-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Belföld

Nyugdíjba megy a komcsikkal kiszúró Beton atya

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 03. 26. 14:52

Meg akarta törni a hitet a bolsevik élcsapat, de Balás Bélával, a Hit pajzsával nem számoltak.

Nagy döntést hozott Balás Béla, a kaposvári egyházmegye püspöke – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap. Ötven éves papi és majd’ negyedszázados püspöki tevékenység után ugyanis szögre akasztja a reverendát, nyugállományba vonul.

Balás Bélát Beton atyának nevezték már fiatalon, mert nem hajolt meg a kommunizmus előtt, erőt adott híveinek, példát mutatott a fiataloknak. Megfigyelték, üldözték, mert a Regnum Marianumban dolgozott a közös jóért, de nem tudták megtörni. Ezért tavaly a “Hit pajzsa” elismerést is kapott.

Balás 1941-ben született Budapesten, 1965-ben szentelték pappá, káplán volt Esztergomban, Nagymaroson, Nógrádmegyeren, Budapesten és Érsekvadkerten. 1977-ben let plébános Bajóton, 1992-ben nevezte ki II. János Pál pápa címzetes pápai és veszprémi segédpüspökké. 1993 óta vezeti a kaposvári egyházmegyét.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. április 9.
Rendőrök és tiltakozók a Parlament előtti Kossuth Lajos téren 2017. április 9-én. Az Oktatási szabadságot csoport Szabad ország, szabad CEU, szabad gondolat! címmel meghirdetett demonstrációja után többen a Parlament előtt maradtak. A demonstráción a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény április 4-i módosítása ellen tiltakoztak, amely szerintük ellehetetleníti a Közép-európai Egyetem (CEU) magyarországi működését. Ezért arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá az elfogadott törvényt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.