Jövő tavasszal már utasokat szállít a négyes metró
Belföld

Tarlós: Ha balesetveszélyes lenne a metró, nem engedném, hogy a gyermekem naponta utazzon rajta

24.hu
24.hu

2017. 03. 17. 07:44

Korábban a témában:

Tarlós István az Indexnek adott interjúban azt mondta, vállalja azon szavait, miszerint lennének bizonyos kérései ahhoz, hogy még egyszer elgondolkodjon, indul-e a főpolgármesteri címért. Arról nem kívánt beszélni, mik lennének ezek a kérések, illetve azt mondta, nincs véleménye a lehetséges utód kérdésében.

A BKV-s tiltakozásokkal kapcsolatban jelezte, hogy a napokban kereste meg a kormányt, vizsgálják felül a mostani helyzetet.

Nem tartom elfogadhatónak, hogy az önkormányzatoknak vagy cégeiknek a dolgozói másodrendű állampolgárok legyenek és ne kapják meg azt a bérrendezést, amit a közvetlen államiak

– mondta.

Hozzátette, az önkormányzatoknak nincs anyagi lehetőségük arra, hogy ezt a helyzetet önmaguk oldják meg. A problémát egyébként felfújtnak érzi, mert szerinte senki sem hiheti el, hogy ezer BKV-dolgozót átvesz a Volán, hiszen nincs szükségük ennyi emberre. A külföldi munkavállalást néhány tucat embert leszámítva illúziónak tekinti. Tarlós nem zárja ki, hogy adódhatnak majd létszámproblémák a BKV-nál, de szerinte lehetséges, hogy nincs is szükség egy tízezer fős cégre.

A hármas metró felújításával kapcsolatban megjegyezte, hogy Budapest öt éve a projekt elindításával küzd, a szerelvények felújítását már egy éve elkezdték. Az alapprobléma szerinte az, hogy a korábbi városvezetés ahelyett, hogy

felújította volna a hármas metrót, épített helyette egy majdnem felesleges újat.

A negyedik felújított szerelvényt a múlt héten hozták meg Oroszországból, ezek Tarlós szerint márciusban forgalomba állnak.

A főpolgármester szokott a hármas metróval utazni, az egyik gyermeke naponta használja. Azt mondja, ha olyan szakvéleményt kapna, hogy a metró balesetveszélyes, nem engedné, hogy a gyereke rajta utazzon. Elismerte, hogy van aggódás a részéről.

A Római-parti mobilgát ügyével kapcsolatban jelezte, már nem vele kell vitatkozni, hanem a szakmával, hiszen Budapest a megrendelő, nem a szakértő vagy a tervező.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.