Belföld

Tarlós feltételekhez köti, hogy induljon a következő választáson

Gyűjti a kéréseket, és a megfelelő időben Orbán elé önti azokat.

Komoly kérései lennének Tarlós Istvánnak, hogy elgondolkodjon az újbóli induláson – ezt a Klubrádió műsorában mondta a főpolgármester.

A városvezető még vasárnap, az ATV-ben azt mondta: pillanatnyilag nincs olyan elhatározása, hogy olyan nagyon pályázni akarna újra a főpolgármesteri tisztségre, és nem kilincselne, vagy pedálozna ezért. A keddi interjúban ezt fenntartotta, de kifejtette: a főpolgármester-választás két és fél év múlva lesz, a parlamenti választások pedig egy év múlva, és ez sok mindent befolyásol.

Tarlós azt is mondta: nem értelmes dolog, vagy provokáció most feltenni úgy egy kérdést az indulására vonatkozóan, hogy arra kategorikus választ várnak.

2014-ben sem kapaszkodtam ezért a pozícióért, mi sem áll tőlem távolabb, hogy kilincseljek érte – jelentette ki a főpolgármester, aki elárulta, gyűjti a fővárosra vonatkozó kéréseit arra az esetre, ha vele akarnának tárgyalni a főváros 2019 utáni vezetéséről. A megfelelő időben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetnek majd – mondta. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik