Belföld

Összeverték, megkéselték a kislányt rendszeresen erőszakoló kisvárdai férfit – elítélték őket

24.hu
24.hu

2017. 03. 08. 13:32

Ítéletet hozott a Nyíregyházi Törvényszék három emberrel szemben, akik megvertek egy férfit, aki éveken át molesztálta egyikük kislányát. Két börtön, három év próbaidőre felfüggesztve, egy év nyolc hónap börtön három évre felfüggesztve – ketten ennyit kaptak életveszélyt okozó testi sértésért, míg harmadik társukat bűnpártolásért 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.
Az első- és a harmadrendű vádlottak élettársak voltak, a másodrendű vádlott pedig a közös fiúgyermekük. A pár elvált, a nő  pedig megismerkedett egy férfival, akivel 2000-ben összeköltözött, és velük élt az asszony mindkét gyermeke. Már a kapcsolat elején verni kezdte a nőt, majd pár évvel később a kicsiket is. Először 2000-ben kényszerítette az akkor nyolcéves kislányt, „szexuális cselekmények elkövetésére, majd éveken keresztül heti rendszerességgel kellett a sértettnek a vádlottat különböző módon kielégítenie”Minden esetben azzal fenyegette meg a kislányt, hogy ha nem tesz eleget a szexuális kívánságainak, illetve bárkinek beszél a történtekről, őt, megöli őt, az anyját és a testvérét is.2006-ban erőszakolta meg először a gyereket, majd tette azt havi rendszerességgel. A kislány ellenkezett,

azonban a bántalmazások, valamint a vádlott fizikai erőfölénye és fenyegetései oly mértékben megtörték, hogy 2008 után már meg sem kísérelte az ellenállást.

Miután a család tudomást szerzett arról, hogy a férfi  éveken át “szexuális cselekményre kényszerítette” a lánygyermeket, elhatározták, hogy bosszút állnak.  2015. szeptember 12-én mindhárman a kisvárdai lakáshoz mentek. A nő lemaradt, nem akarta látni, hogy mi történik. A másodrendű vádlott ezután dörömbölni kezdett a lakás ablakán, mire a férfi ajtót nyitott. Dulakodás robbant ki közte és a gyerek apja között, ekkor a másodrendű vádlott előhúzott egy kést és hátba szúrta anyja volt élettársát.

A férfi menekülni kezdett, ekkor megragadták, betették kocsijuk csomagtartójába és Kisvárda határába hajtottak,  majd kivették az autóból és az út szélén hagyták. A nő ezalatt megpróbálta eltüntetni a vérnyomokat a háznál, de egy közelben lakó szemtanúja volt a támadásnak és kihívta a rendőröket.
Az ítélet nem jogerős, az ügyész apa és fia esetében három nap gondolkodási időt kért, míg az az anya vonatkozásában tudomásul vette a döntést.
Az erőszakoló ügyében viszont már megszületett a jogerős döntés: első fokon a Nyíregyházi Törvényszéktavaly októberben tíz év fegyházbüntetésre ítélte,  amit a Debreceni Ítélőtábla a napokban helybenhagyott.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.