Belföld

Éveken át molesztálták kislányaikat a brutális nevelőapák

gyermekbantalmazas(960x640).jpg (Array)
gyermekbantalmazas(960x640).jpg (Array)

Két férfi ügyében is első nyilvános ülését tartja kedden a Debreceni Ítélőtábla kedden, miután a vád szerint egyikük nyolc, a másik hat éven át molesztálta nevelt gyermekét. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette – emiatt állnak ismét bíróság elé.

Előbbi nevelőapa ügyében tavaly októberben döntött a Miskolci Törvényszék. Hét év két hónap fegyházbüntetést kapott, de ő és védője fellebbezett felmentésért illetve enyhítésért, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

A bíróság első fokon megállapította: a pár 2004-ben költözött össze, onnantól kezdve pedig együtt nevelték a nő korábbi kapcsolatából született kislányát Miskolcon. Rendszeresen ittak, ilyenkor gyakran veszekedtek, és ha a férfi részeg volt, nem egyszer megverte a nőt és a gyermeket is.

A kislányt 2004-ben kezdte molesztálni, aki ekkor öt- vagy hatéves volt. Akkor közeledett hozzá, amikor élettársa nem volt otthon.

különböző szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette. A sértett próbált ugyan védekezni, de a férfi fizikai erőfölényét kihasználva folytatta cselekményeit

A férfi azzal fenyegette a gyereket, hogy amennyiben bárkinek beszél akkor elzavarja őt és az anyját is a házból.

Mindez így ment 2012-ig. A gyámhatóság ugyanis ebben az évben emelte ki a gyereket a családból, aki ezután az apjához került. A kislány neki mondta el két évvel később, hogy mi történt vele.

A másik férfi Kisvárdán élt élettársával 2000 és 2015 között. A nő két gyermekét nevelték együtt. Már a kapcsolat elején verni kezdte a nőt, majd pár évvel később a kicsiket is.

Először 2000-ben kényszerítette az akkor nyolcéves kislányt, „szexuális cselekmények elkövetésére, majd éveken keresztül heti rendszerességgel kellett a sértettnek a vádlottat különböző módon kielégítenie”

Minden esetben azzal fenyegette meg a kislányt, hogy ha nem tesz eleget a szexuális kívánságainak, illetve bárkinek beszél a történtekről, őt, megöli őt, az anyját és a testvérét is.

2006-ban erőszakolta meg először a gyereket, majd tette azt havi rendszerességgel. A kislány ellenkezett,

azonban a bántalmazások, valamint a vádlott fizikai erőfölénye és fenyegetései oly mértékben megtörték, hogy 2008 után már meg sem kísérelte az ellenállást.

A férfi ügyét első fokon a Nyíregyházi Törvényszék tárgyalta, és szintén tavaly októberben született ítélet: tíz év fegyházbüntetés. A döntés azért nem emelkedett jogerőre mert fellebbezett ügyvédjével a döntés ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik