Belföld

Botrányai után távozik a katolikus főiskola rektora

Fülöpné Erdő Mária Erdő Péter bíboros húgaként vezette az intézményt.

Eltávolították az Apor Vilmos Katolikus Főiskola éléről Fülöpné Erdő Máriát – tudta meg a Népszava. A távozó rektor Erdő Péter bíboros húga – jegyzi meg a lap. A Váci Egyházmegye egyelőre nem adott választ arra, hogy mivel indokolták a leváltását.

Azt írják: Fülöpné Erdő Mária évekig úgy vezette a főiskolát, hogy nem felelt meg a tisztséghez szükséges feltételeknek, a szlovákiai Rózsahegyi Katolikus Egyetemen 2011-ben szerzett diplomáját csak 2015-ben honosíttatta, miután a minisztérium felszólította erre. Ugyanakkor a főiskola egyik rektorhelyettese hívta fel a figyelmet arra, hogy a rektor doktori dolgozata szinte semmilyen új kutatási eredményt nem tartalmaz, gyakorlatilag a teljes szöveget egy 2002-es munkájából emelte át.

2012-es kinevezése után egyébként az oktatói gárda mintegy felét elküldte, és 2012-2013 között a hallgatók létszáma is 52 százalékkal csökkent. Kiderült az is, hogy 62 diplomát jogtalanul  adott ki a főiskola, és sok hallgató úgy végezte el a képzést, hogy még a felvételi követelményeknek sem feleltek meg.

A cikkben arra is kitérnek, hogy több kirúgott dolgozó ügyében született jogerős bírósági ítélet arról, hogy elbocsátásuk jogellenes volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik