Belföld

Életmentő kitüntetést kaphat az a két fiú, akik kihúztak két embert a jeges Balatonból

A balatonfűzfői Sashegyi Dániel és a balatonalmádi Csetényi Bence megmentette két ember életét azzal, hogy kihúzta őket a jeges Balatonból, mikor beszakadt alattuk a jég egy hete, írja a veol.hu. A fiúk azt mondták:

Éppen kisebb pihenőt tartottunk korizás közben, amikor egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy távolabb hatalmasat reccsent a jég. Arra néztünk azonnal, és 100-150 méterre a parttól azt láttuk, egy pár süllyed el a vízben, kislányukat mindössze néhány lépés választhatta el a zuhanástól, mert ő, látva süllyedő szüleit azonnal megállt.

A két fiú egy szánkóval és bottal korcsolyázott oda a vízbe esett szülőkhöz, ezek segítségével tudták kihúzni őket a jeges vízből.

Elmondták, a párral egymásba kapaszkodva kijutottak a partra, ahol a fiúk mentőt akartak hívni, de a pár köszönet mellett azt mondta, jól érzik magukat, erre nincs szükség, és a strandon egy közeli büfében átöltöztek, ahol száraz ruhát kaptak.

Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere elmondta, nagyon büszke a két fiatalemberre. Életmentő kitüntetést javasol nekik, ezért megkeresi a kormányt, ahol ezt kezdeményezi, és az önkormányzat is elismeri kivételes bátorságukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik