Tudomány

Kígyókat találtak a reptéren a férfi nadrágjában

Kígyókat tartalmazó zacskót rejtett a nadrágjába egy utas a floridai Miami Nemzetközi Repülőtéren – írja a The Independent. A biztonságiak megállították a férfit, miután a berendezések anomáliát mutattak ki nála április 26-án. Utóbb beismerte, hogy hüllőket rejteget.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) által közzétett képeken két kis rózsaszín kígyó, illetve az azokat őrző tasak látható.

A rendőrséget, valamint a vám- és határőrséget is riasztották, az állatokat pedig biztonságosan átadták a Floridai Hal- és Vadvédelmi Hivatalnak.

A TSA szóvivője a The Independentnek elmondta, hogy az utas egy nemzetközi járatra akart felszállni. A férfi beismerte, hogy kígyók vannak a nadrágjában, miután megszólalt a riasztó, és alaposabb vizsgálatra vitték volna. A repülőtéri biztonsági szolgálat fejlett képalkotó technológiát használ a rendellenességek észlelésére.

A csempésznek természetesen nem engedték meg, hogy felszálljon a járatra. A szóvivő elmondta, hogy a hasonló esetek igen ritkák, igaz, 2023 januárjában Tampában a TSA ügynökei találtak már közönséges óriáskígyót egy utas táskájában.

Az, hogy a most lebukott férfi milyen faj egyedeit csempészte, egyelőre nem derült ki. A vadállatokkal való illegális kereskedelem egyébként óriási fenyegetést jelent számos fajra.

Kapcsolódó
Védett állatok bőrét csempészte a világhírű divattervező
18 hónap börtönbüntetésre ítélték a 71 éves Nancy Gonzalezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik