Belföld

Felfüggesztettet kapott a Miskolcon elhagyott kisfiú, Gerzsonka anyja

Ítélet született csütörtökön annak a nőnek az ügyében, aki a vád szerint tavaly októberben az utcán hagyta mindössze két és fél éves kisfiát. A Miskolci Törvényszék egy év 10 hónap börtönre ítélte a nőt, de három évre felfüggesztve. A bíróság tájékoztatásából kiderül, hogy a szülő tagadta a bűnösségét. Az ügyet októberben kezdték tárgyalni.

Gerzson története felkavarta az országot, a kisfiút egy miskolci lakótelepen találta egy férfi. A gyerek egy padon ült, sírt. A ruhája nem volt megfelelő, pedig hideg volt. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, addig a környéken lakókat kérdezgette, hátha valaki ismeri, de mindenki azt mondta, hogy nem látták korábban. Rendőrök, mentők érkeztek, a gyereket a kórházban megvizsgálták, megmérték. Oltások nyomát egyáltalán nem találtak rajta,  pedig ennyi idős korukra a gyerekek megkapják a tbc, a torokgyík, a teta­nusz és az agyhártyagyulladás elleni injekciókat. A rendőrség felhívást tett közzé, hogy megtalálják az anyját, a piciről képet is közöltek.

police.hu
police.hu

A nő nem jelentette a hatóságnál, hogy gyermeke eltűnt, még azután sem jelentkezett, hogy megjelent a felhívás, nem reagált a hatóság megkeresésére, kinyomta a telefonját. Korábbi sajtóértesülések szerint egyébként a nő összeveszett élettársával az utcán és vélhetően a vita hevében megfeledkezett róla.

A Miskolci Törvényszék viszont csütörtökön arról tájékoztatott, hogy nem fogadták el a vádlott védekezését, és megállapították, hogy a történtek előtt néhány nappal a nő már elköltözött a párjától.  A bíróság szerint az, hogy hiányos öltözékben az utcán hagyta a kicsit, veszélyeztette őt. Kitértek a fentiekre is, miszerint az anya nem kereste gyermekét és nem is reagált a megkeresésre, és, hogy ez

“csak azt erősítette, hogy az alapvető szülői kötelezettségeit nem teljesítette”

A bíróság ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte , hogy a nő büntetlen előéletű. Az anya felügyeleti jogát megszüntették és nem csak Gerzson, a többi gyermeke esetében is, tekintettel egyébként arra, hogy hét gyermekből hatan már állami gondozásban vannak.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik