Belföld

Bíróság előtt a Miskolcon elhagyott kisfiú, Gerzson anyja

Megkezdődött kedd délelőtt annak a nőnek a pere, aki néhány nap híján egy évvel ezelőtt az utcán hagyta mindössze két és fél éves kisfiát. Az ügyet első fokon a Miskolci Törvényszék tárgyalja, az anyának kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt kell felelnie.

Gerzson története felkavarta az országot, a kisfiút egy miskolci lakótelepen találta egy férfi. A gyerek egy padon ült, sírt. A ruhája nem volt megfelelő, pedig hideg volt. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, addig a környéken lakókat kérdezgette, hátha valaki ismeri, de mindenki azt mondta, hogy nem látták korábban. Rendőrök, mentők érkeztek, a gyereket a kórházban megvizsgálták, megmérték. Oltások nyomát egyáltalán nem találtak rajta,  pedig ennyi idős korukra a gyerekek megkapják a tbc, a torokgyík, a teta­nusz és az agyhártyagyulladás elleni injekciókat. A rendőrség felhívást tett közzé, hogy megtalálják az anyját, a piciről képet is közöltek.

A nő nem jelentette a hatóságnál, hogy gyermeke eltűnt, még azután sem jelentkezett, hogy megjelent a felhívás, nem reagált a hatóság megkeresésére, kinyomta a telefonját.

Korábbi sajtóértesülések szerint egyébként a nő összeveszett élettársával az utcán és vélhetően a vita hevében megfeledkezett róla.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik