Belföld

Hungarista vezér lehet a bőnyi rendőrgyilkos

Lövések dördültek szerda délelőtt Bőnyben. Egy rendőrt vélhetően lelőttek, a helyszínre mentőhelikoptert riasztottak. A jármű azonban hosszú idő elteltével sem indult el, már akkor gyanítható volt, hogy a sérült életét vesztette a támadásban. Később egy halottaskocsi érkezett meg a helyszínre.

Egy sérültet azonban elvittek a helyszínről, vélhetően a támadót. A Kisalföldnek a győri Petz-kórház orvos-igazgatója megerősítette, hogy a sérültet hasi lövéssel szállították kórházba, az operációja jelenleg is tart. A golyó semmilyen létfontosságú szervet nem ért, így idős kora ellenére jelentősen megnőttek a túlélési esélyei.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Fotó: MTI/Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője lehet a támadó

A ház, ahol a lövöldözés történt, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez köthető. A militáns szervezetről tavaly írtunk, miután toborzó videóval buzdították az embereket: ha kell, fegyverrel is szálljanak szembe az országba érkező menekültekkel. A feltételezett elkövető a szervezet vezetője – Gy. I. – lehet.

Arra kértek mindenkit, hogy zárkózzanak be

A lap szerint a történtek után több mentőautó is érkezett a helyszínre, a TEK-esek lezárták az utat, a falut rendőrök lepték el. Arról írtak, hogy egy idős férfi a támadó, aki a támadás után eltűnt. A helyiek annyit mondtak róla, hogy a 74 éves férfi néhány éve elvesztette a fiát, emiatt teljesen bezárkózott. Az egyenruhások azt tanácsolták a helyieknek, hogy menjenek haza és zárkózzanak be. Nem sokkal később pszichológust öltöztettek golyóállómellénybe, aki ezután bement a lezárt részre, ahol az idős ember rejtőzködött, illetve tűzszerészek is érkeztek.

Fegyvereket kerestek

A 24.hu úgy tudja, a rendőrök tartottak akciót a helyszínen, miután felmerült, hogy az idős ember fegyvereket – mondhatni fegyverarzenált – tart otthon. Amint megérkeztek, a férfi rájuk támadt, és fejbe lőtte az egyik egyenruhást.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak

Kerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahol későbbre ígértek tájékoztatást. Azóta bejelentették, rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Terrorelháríró Központtal közösen.

Időközben Papp Károly, országos rendőrfőkapitány is megérkezett a helyszínre. Időközben Papp Károly, országos rendőrfőkapitány is megérkezett a helyszínre.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik