Belföld

Gyöngyöspatai Hugyos Sanyi is a balhézó ultrák között volt

Most a vízágyú fájt neki, néhány éve a romák. Apuka is vele volt, segített neki magaskulturálódni.

A pénteki ultrás balhé gyanúsítottjai között van az a harmincas éveit taposó férfi is, aki még 2011-ben vizelős akciójával tömegverekedést szított Gyöngyöspatán – értesült a 24.hu. Ezúttal a rendőrség vízágyúját rongálta meg a Népligetnél, miután az egyenruhások – megunván a repkedő üvegeket és a petárdaesőt – bevetették azt. Családi program volt, a fekete ruhás titán apjával karöltve „indult csatába”. Eljárás indult ellenük.

“Ba**d meg, horogkereszt alakút hugyozok”

Az említett összetűzés még 2011-ben történt Gyöngyöspatán. „Várjá’ má hugyoznom kell” Alex egy cigányok lakta részen kapta elő, amije van. Kiabált és provokált, vélhetően ez lobbantotta lángra az indulatokat. A rendőrség a történtek után felvételt tett közzé, amelyet térfigyelő kamera készített, és amely rögzítette a teljes „mutatványt” . Ezen látható – és kivételesen hallható – az is, hogy társai hiába próbálták visszahívni, ő a romák közé ment, ahol szerszámokkal felfegyverkezve fogadták és nekiestek. A kötözködésből végül 40-50 fős tömegverekedés kerekedett, négyen megsérültek, köztük egy gyermek. Mindez percek alatt zajlott le. A helyszínre tizenkét rendőri egységet riasztottak. Amikor megérkeztek, a tömeg szétszéledt, de többeket előállítottak.

Mint ismert, Gyöngyöspatán akkortájt forrtak az indulatok, miután hetekig járőröztek a településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai és harci kiképzőtábort is hirdettek a romatelep szomszédságában.

Futószalagon mentek a bíróságra az ultrák

A mostani – csütörtöki és pénteki – balhé kapcsán több tucatnyian landoltak a rendőrségen, előbbi nap tizenhat embert állítottak elő garázdaság, kettőt pedig hivatalos személy elleni erőszak miatt. A pénteki zavargások  után pedig 51 fővel „gazdagodott” a fogda, többségüket garázdaság, a már említett hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, pirotechnikai eszközzel visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt hallgatták ki.

Azokat, akiknek hivatalos személy elleni erőszak miatt kellett felelniük, hétfőn futószalagon vitték a bíróságra, ez összesen 14 embert jelentett. Azok, akiknek az ügyében gyorsított eljárásban döntöttek, elkaszálta a bíróság, mind a hét drukkert bűnösnek találták, négyen végrehajtandót kaptak, vagyis börtönbe kell menniük egy évre, két évre, két és fél évre, illetve 3 év négy hónapra. Hárman felfüggesztettel a zsebükben távoztak.  Előzetes letartóztatásba a hét gyanúsítottból azonban mindössze csak egy került. Három szurkoló esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a bíró, hármat pedig szabadlábra helyezett.

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik