Belföld

Jogot sérthetett Orbán és Rogán mamája

A Blikk szerint a Fidesz-frakcióvezető édesanyja pálinkát ajándékozott a kormányfőnek.

A minapi magyar-szlovén kormányfői találkozó alkalmából hívta meg Rogán Antal szülőfalujába Orbán Viktort. A miniszterelnököt a Fidesz-frakcióvezető édesanyja, Klári mama helyi szokás szerint szilvapálinkával és házi rétessel várta. A bulvárlap szerint a miniszterelnök ajándékba is vihetett haza az itókából.A Blikk cikke arról nem szól, milyen pálinkát kapott a kormányfő, de akár jogot is sérthetett Orbán Viktor és Klári mama, mert a bérfőzött pálinka a bérfőzető személyes fogyasztására szolgál és tovább sem ajándékozható.

2010. szeptember 27-től szabaddá vált ugyan a magán pálinkafőzés, de mint a NAV szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában már tavaly nyáron elmondta, az otthon legálisan előállított párlat a törvény szerint csak saját fogyasztásra használható föl. A bírság a meg nem fizetett jövedéki adó kétszerese, illetve magánszemélynél legalább 30 ezer forint. Tehát, ha valakinél találnak akár fél liter pálinkát, amit a szomszédtól kapott, akkor ebben az esetben is minimum 30 ezer a büntetés – hangsúlyozta a Kossuth Rádióban a NAV vám- és jövedéki szóvivője.

Korábban nagy sajtóvisszhangot kapott, amikor egy házaspárt a rokontól kapott házi pálinka miatt büntettek meg egy közúti ellenőrzésnél.


Forrás: Rogán Antal Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik