Belföld

Lázár: jogszabálysértő módon járt el az Erste Hódmezővásárhellyel szemben

Hárommillió forint bírsággal sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Erste Bank Zrt.-t, mivel a pénzintézet az önkormányzat számlavezető bankjaként jogszabálysértő módon járt el Hódmezővásárhellyel szemben – tájékoztatta Lázár János csütörtökön az MTI-t.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, fideszes parlamenti képviselő elmondta: az Erste Bank Hungary Zrt. a hódmezővásárhelyi önkormányzat számlavezető pénzintézeteként “inkorrekt, tisztességtelen és a törvényeket sértő” lépéseket tett a várossal szemben, annak érdekében, hogy a város fogadja el a számlavezetési feltételek a település számára kedvezőtlen módosítását. Ezek miatt – országgyűlési képviselőként – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) fordult.

A PSZÁF dokumentumokat és tájékoztatást kért a banktól, amelyek alapján megállapította, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt – közölte a képviselő.A felügyelet határozatban írta elő a pénzintézet számára, hogy mindenkor feleljen meg a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek, ezen túlmenően a pénzforgalmi szolgáltatások nyújtására vonatkozó jogszabály megsértése miatt 3 millió forint összegű bírság megfizetésére kötelezte az Erste Bankot – tudatta Lázár János.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik