Belföld

Megnyílt a győri OBI áruház

A kertészeti- és barkácstermékeketet kínáló áruház több mint 80 embernek ad munkalehetőséget a városban.

Megnyitotta 25. áruházát az OBI Magyarországon. A barkácslánc győri áruházának megnyitásával a vállalat mérföldkőhöz érkezett.

Megerősítette vezető szerepét a hazai piacon, és a nehéz piaci körülmények ellenére is képes volt továbbfejleszteni üzleti koncepcióját és növelni áruházainak számát, hogy közelebb kerülhessen vásárlóihoz. Az áruház 8300 négyzetméteren várja a vásárlókat. Az OBI bővülése 85 új munkahelyet jelent Győrben és környékén.

„Győri áruházunk megnyitása két szempontból is mérföldkő az OBI életében.A 25 áruházzal megerősítettük piacvezető pozíciónkat – mind az áruházakszámát, mind azok alapterületét tekintve – a barkácstermékek magyarországipiacán. Másrészről ez a bővülés bizonyítéka annak is, hogy nehéz piacikörnyezetben is képesek vagyunk a fejlődésre, hogy közelebb kerülhessünkvásárlóinkhoz” – mondta el Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft.ügyvezető igazgatója.„A külső környezet adta lehetőségekhez igazodnak az elvárásaink az áruházfelfutásával szemben. Terveink szerint azonban a győri áruház középtávon márjó eredményekkel járul hozzá az OBI magyarországi teljesítményéhez” – tettehozzá az ügyvezető igazgató.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere személyesen is megtisztelte jelenlétévela rendezvényt, ahol hangsúlyozta, hogy nagy öröm számára, hogy újabbmunkahelyeket jelent a városnak az áruházlánc győri megjelenése. „Győrszerencsés helyzetben van, hiszen vonzó a befektetők szemében, igyekszünkis mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzék itt magukat a cégek.Az OBI a minőséget képviseli, ezért biztos vagyok benne, hogy a győriáruháznyitás az itt élők örömére szolgál, másrészt pedig egy régi ipari területvárosképi rendezettségét is biztosítja.”

A győri OBI áruház 8300 négyzetméteren, több mint 1000 polcon, mintegy30000 féle áruval várja vásárlókat. Az áruház területének mintegy 30százalékát teszi ki a kertészettel, kerti cikkekkel foglalkozó osztály A kerticikkek, a lakáskultúrához illetve az építkezéshez-felújításhoz kapcsolódótermékek, valamint a műszaki cikkek beszállítói közel 90 százalékbanMagyarországon működő vállalkozások.

A vásárlók elégedettségét Győrben is a szakszerű kiszolgálással, a széles választékkal, a könnyű megközelíthetőséggel és a versenyképes árakkal kívánja elérni az OBI.Az eladószemélyzet képzésére a győri OBI áruházban is kiemelt figyelmet fordítanak, hogy a megfelelő termékek kiválasztásában és azok helyeshasználatában segítsék a vevőket. Emellett itt is elérhetőek az OBI kényelmiés szakszolgáltatásai, mint például a házhoz szállítás, a lapszabászat vagy a festékkeverés.

Az áruház építése 2012 tavaszán kezdődött és 2012 decemberében történtmeg a műszaki átadás-átvétel. A tervezés és építés során a környezetvédelmiszempontok kiemelt szerepet kaptak a több millió eurós beruházásban. Anémet építési szabványt is meghaladó, a szokásosnál vastagabb hőszigeteléstkapott az épület, amely így az A  energetikai besorolásba esik. Az áruházgépészeti- és elektromos eszközeit előre programozható épületfelügyeletvezérli és ellenőrzi. A győri OBI áruház korszerű világítási rendszere komoly energia megtakarítást tesz lehetővé azáltal, hogy mindenegyes lámpateljesítménye és fényleadása egyedileg szabályozható a természetes fényvagy az üzletben lévők száma, elhelyezkedése alapján

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik