Belföld

“A futásban is bajnok Magyar Anna”

Simicz József, az MSZP Csongrád megyei frakciójának alelnöke sajtótájékoztatót tartott Magyar Anna Azori-szigeteki útjáról.

Simicz József azért tartott sajtótájékoztatót, mert 12 Fideszes megyei elnök – köztük Magyar Anna is – az Azori-szigetekre utazott önkormányzati pénzből, egy Páneurópai Roma Stratégiáról tartott egyeztető fórumra. (Gémesi György, a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint azonban nem is létezik ilyen stratégia.) Magát az utat a Pest megyei önkormányzat elnöke, Dr. Szűcs Lajos szervezte meg. Pest megye rendelkezik a legnagyobb hiánnyal – 16 milliárd Ft – az országban, sok közintézményükben nem is volt fűtés, vagy étkeztetés az elmúlt hónapokban.

Az MSZP megyei közgyűlési frakciójának alelnöke szerint azért várt eddig a sajtótájékoztatóval, mert azt várták, hogy a a megyei közgyűlés elnök asszonya kiáll az érintettek elé bevallja a közpénzből finanszírozott – Simicz úr szavaival élve – „kirándulás” tényét.

A frakcióvezető-helyettes kitért arra, hogy elvárta volna Magyar Annától, hogy nem szalad el az RTL Klub stábja elől, hanem elmondja a megye lakosságának, mit végzett az Azori-szigeteki útja során. Nem csupán a nehézatletikában, hanem a futásban is eredményes Magyar Anna – utalt a videóra és korábbi hivatali konfliktusára Simicz József.

Éppen ezért kéri az MSZP Csongrád megyei közgyűlésének frakciója, hogy az elnök asszony számoljon be a közgyűlésnek, miről szólt az Európai Régiók Közgyűlésének rendezvénye, miben állapodtak meg ott, és ez hogyan hat Csongrád megyére. Továbbá kérik, hogy tételesen számoljon el az utazás költségeivel, és ezt a kiadást fizesse vissza a 8 milliárd Ft-os adósságot felhalmozó Csongrád megyei önkormányzatának kasszájába. Az MSZP megyei alelnöke hozzátette, hogy elvárná Magyar Anna lemondását ezek után, de erre úgysem fog sor kerülni. Arra az újságírói kérdésre, mely szerint ismert-e, hogy a megyei közgyűlés elnöke esetleg kísérettel utazott az Atlanti-óceán közepén található szigetcsoportra, Simicz úr csak annyit felelt: feltételezhetően így történt.

A Csongrád megyei Közgyűlés Sajtószolgálata az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünknek.

“A megyei közgyűlés elnöke minden érdemi információt megosztott a közvéleménnyel az Európai Régiók Gyűlése (AER) ezévi közgyűlésével kapcsolatosan. A tagságból eredő kötelezettségét a megyei közgyűlés előzetesen tárgyalta, így azt is, hogy a szervezés és a költségek a MÖOSZ-t terhelik. A megyei közgyűlés az időpont-ütközés miatt az évesmunkatervet is módosította, a többi között MSZP-s képviselői egyetértő szavazattal.

Sajnálatos, hogy a megye ellenzéki képviselői úgy állnak ki a közvélemény elé, és keltenek hisztériát, hogy nem tájékozódnak, és el sem olvasnak egyes közgyűlési anyagokat. A megye vezetése ezzel szemben következetesen végzi a feladatait. Ezt kellene tennie minden megyei képviselőnek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik