Belföld

Karámot festettek a bankárok

Május végén a Raiffeisen Bank kockázatelemző csoportjának munkatársai a számítógép helyett csiszolót, ecsetet vettek magukhoz és egy lókarámot csinosítottak ki az alföldi tanyavilágban. Az önkéntes programon résztvevő bankárok a Pacidoki Alapítványt segítették munkájukkal.

Az fn.hu-n mát többször bemutattuk a csemői Pacidoki Alapítvány tevékenységét, a civil szervezet különleges lovasterápiás foglalkozásokkal gyógyít sokszor gyógyíthatatlannak mondott gyerekeket, felnőtteket, pszichiátriai betegeket – meggyőző eredménnyel. A Pacidoki nemrég felvette a kapcsolatot az Önkéntes Központ Alapítvánnyal, amelynek szakemberei megnézték a helyet, megállapították, hogy tudnak-e értelmes, hasznos munkát végezni, és megvizsgálták azt is, hogy milyen tevékenységet végez a Pacidoki Alapítvány.

Végül május 27-re a Raiffeisen Bank munkatársait közvetítették ki a csemői tanyára. A bank kockázatelemző csoportjának több mint 20 munkatársa azt vállalta, hogy lekérgelik, lecsiszolják és lefestik a mintegy 100 méter hosszú karámot. Amellett, hogy a karám így csinosabb lett, időálló bevonatot is kapott. A munkához szükséges szerszámokat, segédeszközöket, a festékanyagot a bank vitte támogatásképpen, sőt még a bográcsos ebédhez is a bank vásárolta az alapanyagot.

A bankárok a munka után kipróbálták a terápiáztatást, lovagoltak és lovas szekéren járták be a Cegléd körüli tanyavilágot.

„Nagy büszkeséggel tölti el az Alapítványt, hogy egy ilyen nagy cég egy pici alapítványt választott és tisztelt meg a programmal. Bízom benne, hogy ezzel nemes példát mutat a többi vállaltnak is, hogy terjedjen el és épüljön be ez a fajta önkéntes segítség a mindennapokba” – emelte ki Domina Imre, a Pacidoki Alapítvány alapítója.

„Mind a személyetek, mind a környezet, ahol dolgozhattunk egyszerűen csodálatos volt, még ma délben is a péntekről beszélgettünk a kollégáimmal, annyira felemelőnek találtuk. Nagyon tetszett a lovak, az állatok közelsége, az, ahogyan vártatok minket, az egész hangulat nagyon családias volt, úgy éreztük, mintha hazaértünk volna. El is tudom képzelni, hogy ez a környezet és a személyetek pozitívan hat a betegekre, ha ránk ilyen hatással volt. :-) Lehajtom a fejem a munkátok előtt, mert ennek kézzel fogható haszna van, jobbá teszitek vele a világot” – írta az Alapítványnak az egyik bankár néhány nappal a kerítésfestés után.
Egy kollégája azt emelte ki, hogy a munka nekik is egyfajta terápia volt, összefogás egy jó cél érdekében. Köszönünk szépen!

Egyébként 2011. az Önkéntesség Éve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik