Belföld

MSZP: a Fidesz szerint Matolcsy felelős a benzin áráért

"Mit kíván tenni a kormány az egekbe kúszó benzinárakkal?" Erre vár választ az MSZP Matolcsy Györgytől.

A szocialisták szerint a nemzetgazdasági miniszternek tudnia kell, mit kell tenni, hiszen a Fidesz ellenzékben már akkor támadta a kormányt, amikor 150 dolláros olajár mellett lett 300 forint a benzin. Jelenleg több mint 350 forint a benzin, pedig a hordónkénti olajár csak 90 dollár – tudatta az MSZP.

A szocialisták – átvéve a Fidesz 2008-as érvelését – emlékeztetnek arra, hogy “„az üzemanyagárak féken tartása azért különösen fontos, mert a benzin és a gázolaj árának emelkedése miatt más termékek is drágulnak az infláció pedig tovább növekszik.”

”A korábbi fideszes kijelentéseket idézve az MSZP úgy véli, “egy felelős kormánynak meg kellene védeni az embereket és a vállalkozásokat egy ilyen mértékű áremelkedés következményeitől”.”

Az MSZP ezért a mai nap interpellációt intézett az üzemanyagárakért felelős Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez „”Mit kíván tenni a kormány az egekbe kúszó benzinárakkal?” – címmel”.

Az ellenzéki párt nyilvánvalónak tartja ugyanis, hogy az emberek hétköznapjait érintő drágulásban “az Orbán-Matolcsy páros felelőssége megkérdőjelezhetetlen”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik