Belföld

Tarlós szerint Gegesy nem lopott kopogtatókat

A főpolgármester-jelölt "talpig becsületes" embernek ismeri a ferencvárosi polgármestert.

Talpig becsületes ember és biztosan nem lopott – ezt állítja Tarlós István a IX. kerület polgármesteréről, Gegesy Ferencről. Az MTV reggeli műsorában a Fidesz főpolgármester-jelöltje így reagált azokra a hírekre, amelyek szerint több, a Fidesszel szemben esélyesként induló ellenzéki politikus (például Molnár Gyula, újbudai polgármester) ellen vizsgálat indult.

Gegesy ügyében a Magyar Hírlap szerdai híradása szerint a rendőrség is nyomoz: a gyanú szerint a polgármestert és az őt támogató egyesület jelöltjeit lopott kopogtatócédulákkal neveztek az önkormányzati választásra.

Szanyi Tibor a Molnár Gyulával kapcsolatos eljárást „nyílt politikai aggressziónak” nevezte. Tarlós szerint a vizsgálatok miatt brutálisan megvádolni a hatóságot – mint ahogy azt a szocialisták tették – veszélyes.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje érdekesnek nevezte, hogy az MSZP folyton a demokráciát félti. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt négy évben a fővárosban a szocialisták megszavazták, hogy az ellenzék ne delegálhasson egyetlen tagot sem a felügyelőbizottságokba, emellett egyetlen költségvetési javaslatát sem fogadták el, és nem hívták meg az ellenzéki városatyákat egyetlen kabinetülésre sem. Hozzátette: ezeket a „totális antidemokratikus döntéseket” Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje is megszavazta.

AJÁNLOTT LINK:

Tarlós: Gegesy talpig becsületes ember (Híradó Online)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik